Fortinet NSE szintek

Fortinet NSE képzési program a kiberbiztonságért

A Fortinet Network Security Expert (NSE) programját olyan emberek számára alakította ki, akiket érdekelnek a kulcsfontosságú hálózatbiztonsági információk. A 8 modulból álló program önálló és oktató által vezetett részekből, valamint gyakorlati feladatokból áll.

Az NSE program lehetővé teszi, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet hozzák ki a Fortinet hálózatbiztonsági platformjából. Az angol nyelven elérhető képzések 1-3. szintjei ingyenesek, önállóan, online elvégezhetők, míg az NSE 4-8. szintjeit csak tanúsítványokkal hitelesített vizsgaközpontokban szerezhető meg. AZ NSE tanúsítvány nem csak egy papírdarab. Ezzel a végzettséggel bekerülhetsz a hálózatbiztonsági szakemberek elitcsapatába.

Fortinet NSE szintek

Kiberbiztonsági tudatosság növelése

Az NSE 1 szint a program belépő szintű tanúsítása. Az ingyenes, angol nyelvű, online elvégezhető tananyag révén megismerheted a mai kiberfenyegetéseket, és tanácsokat kaphatsz ahhoz, hogy hogyan védd meg adataidat sikeresen. Az NSE 1 tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen teljesítened kell az összes leckét és a hozzá kapcsolódó összes kvízt a tanfolyamon belül.

INGYENES
Ideális: mindenki számára
Vágj bele a képzésbe

Miután alaposan megismerted a kiberbiztonsági fenyegetettségeket, valamint a cégek és magánszemélyek információbiztonsági kihívásait egyaránt, bemutatjuk a kiberbiztonság evolúcióját. Az NSE második szintjén megtudhatod, hogy milyen típusú termékeket és szolgáltatásokat árulnak a kiberbiztonsággal foglalkozó cégek a hálózatok integritásának megőrzéséhez és a vállalatok által tapasztalt biztonsági problémák megoldására.

INGYENES
Ideális: mindenki számára
Vágj bele a képzésbe

Az NSE 3 szinten megismerheted a Fortinet legfontosabb termékeit, és bemutatásra kerülnek az általuk megoldható kiberbiztonsági problémák. A kurzus leckéi a termékek használati esetei köré vannak rendezve. A kurzus folyamán megismerheted a Fortinet Security Fabric alapilléreit: a biztonságvezérelt hálózatokat, Zero Trust hozzáférési modellt, az adaptív felhőbiztonságot és a más kiberbiztonsági megoldásokat.

INGYENES
Ideális: mindenki számára
Vágj bele a képzésbe

Technikai képzések informatikai szakembereknek

Az NSE 4 képzés segítségével elsajátíthatod a FortiGate eszközök mindennapos beállításához, felügyeletéhez és működtetéséhez szükséges konfigurálási, telepítési és kezelési tudásanyagot. Így magabiztosan használhatod a gyártó termékét, és könnyedén megfelelhetsz a vállalati hálózatbiztonsági előírásoknak.

Ideális: hálózatbiztonsági rendszergazdák, technikai támogató mérnökök és rendszermérnökök számára
Vágj bele a képzésbe

Az NSE 5 képzések során elsajátíthatod, hogy hogyan alakíthatsz ki hatékony hálózatbiztonsági menedzsmentet és juthatsz kulcsfontosságú elemzésekhez, riportokhoz a Fortinet hálózatbiztonsági eszközei segítségével. A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének elmélyedni a Fortinet eszközök központi kezelésében, riportok elemzésében és jelentésék készítésében. Az NSE 5 tanúsítás akkor szerezhető meg, ha legalább két részanyagból sikeres minősítő vizsgát tettél.

Ideális: hálózatbiztonsági rendszergazdák, technikai támogató mérnökök és rendszermérnökök számára
Vágj bele a képzésbe

Az NSE 6 minősítés megszerzésével a Fortinet Security Fabric termékek átfogó ismeretéről tehetsz tanúbizonyságot. A képzés azok számára ajánlott, akik bizonyos Fortinet biztonsági termékek kezelésében és támogatásában vesznek részt. Az NSE 6 tanúsítás akkor szerezhető meg, ha legalább négy részanyagból sikeres minősítő vizsgát tettél.

Ideális: hálózatbiztonsági rendszergazdák, technikai támogató mérnökök és rendszermérnökök számára
Vágj bele a képzésbe

Továbbképzés kiberbiztonsági szakemberek számára

Az NSE 7 minősítést azok szerezhetnek, akik haladó ismeretekkel rendelkeznek a Fortinet biztonsági megoldások telepítésében, adminisztrálásában és hibaelhárításában. A képzést olyan hálózatbiztonsági szakemberek számára ajánljuk, akik komplexebb Fortinet megoldásokat használó IT-infrastruktúrák adminisztrációjában és támogatásában vesznek részt. A minősítés megszerzéséhez sikeresen le kell tennie az NSE 7 vizsgák közül legalább az egyiket.

Ideális: IT-biztonsági mérnökök, hálózatbiztonsági rendszergazdák, technikai támogató mérnökök és rendszermérnökök számára
Vágj bele a képzésbe

Hálózatbiztonsági szakértő képzés

Az NSE 8 Fortinet Network Security Expert minősítés egyet jelent azzal, hogy átfogó és szakértői tudást sajátítottál el az összetett hálózatok tervezésével, konfigurációjával és hibaelhárításával kapcsolatban. A vizsga megkísérléséhez a jelentkezőknek megfelelő iparági tapasztalattal kell rendelkezniük. Javasoljuk, hogy végezd el az összes többi NSE képzést, és legyen széles körű tapasztalatod a Fortinet termékek kezelésében.

Ideális: Hálózat- és kiberbiztonsági szakértők számára
Vágj bele a képzésbe