Fortinet képzési szintek

Fortinet képzési program a kiberbiztonságért

A Fortinet NSE (Network Security Expert) képzési programját olyan emberek számára alakította ki, akiket érdekelnek a kulcsfontosságú hálózatbiztonsági információk. A 2023. októberében teljesen megújult, 5 szintből álló és számos választható képzési útvonalból álló program önálló és oktató által vezetett részekből, valamint gyakorlati feladatokból áll.

Az NSE képzési program lehetővé teszi, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet hozzák ki a Fortinet hálózatbiztonsági platformjából. Az angol nyelven elérhető képzések 1-2. szintjei ingyenesek, önállóan, online elvégezhetők, míg a 3-5. szintjein megszerezhető tanúsítványokat, csak hitelesített vizsgaközpontokban szerezheted meg. A Fortinet képzési programjában megszerezhető tanúsítvány nem csak egy papírdarab: ezzel a végzettséggel bekerülhetsz a hálózatbiztonsági szakemberek elit csapatába.

Fortinet NSE szintek

1. szint - Fortinet Certified Fundamentals (FCF)

A Fortinet Certified Fundamentals (FCF) a program belépő szintű tanúsítása. Az ingyenes, angol nyelvű, online elvégezhető tananyag révén megismerheted a mai kiberfenyegetéseket, és tanácsokat kaphatsz ahhoz, hogy hogyan védd meg adataidat sikeresen.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen el kell végezned az alapképzést és egy szabadon választható leckét.

INGYENES
Ideális: Ezt a minősítést kiberbiztonsági karrierjük elején járó szakemberek számára ajánljuk és mindenkinek akit érdekel a kibervédelem világa.
Vágj bele a képzésbe

2. szint - Fortinet Certified Associate (FCA)

A Fortinet Certified Associate (FCA) kiberbiztonsági tanúsítvány igazolja, hogy képes vagy-e komplex műveleteket végrehajtani egy FortiGate eszközön. Ez a tanterv lefedi a FortiGate leggyakoribb funkciói kezelésének alapjait.

A tanúsítvány megszerzéséhez el kell végezned FortiGate Operator kurzust és le kell tenned a vizsgát.

INGYENES
Ideális: Ezt a minősítést azoknak ajánljuk, akiknek magas szintű konfigurációs és felügyeleti feladatokat kell ellátniuk FortiGate eszközökön, valamint kis- és középvállalatok hálózatbiztonsági rendszergazdáinak.
Vágj bele a képzésbe

3. szint - Fortinet Certified Professional (FCP)

Az FCP Network Security tanúsítvány igazolja, hogy képes vagy-e biztonságos hálózatokat és alkalmazásokat kialakítani a Fortinet hálózatbiztonsági termékek telepítésével, kezelésével és felügyeletével. Ez a tananyag a Fortinet hálózatbiztonsági eszközökkel kapcsolatos napi feladatokat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát és egy szabadon választható vizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van a Fortinet hálózatbiztonsági eszközök telepítéséhez, kezeléséhez és monitoroáshoz szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

Az FCP Public Cloud Security tanúsítvány igazolja jártasságod a felhőalkalmazások biztonságának biztosításában a Fortinet felhő alapú megoldásainak telepítésével, kezelésével és felügyeletével kapcsolatban. Ez a tananyag a Fortinet felhőeszközökkel és virtuális gépekkel kapcsolatos napi feladatokat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát és egy szabadon választható vizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van a Fortinet public cloud security eszközeinek és virtuális gépek telepítéséhez, kezeléséhez és monitorozásához szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

Az FCP Security Operations tanúsítvány igazolja, hogy képes vagy-e biztonságos hálózatokat és alkalmazásokat kialakítani a Fortinet SecOp megoldásainak telepítésével, kezelésével és felügyeletével. Ez a tananyag a Fortinet SecOp eszközeivel kapcsolatos napi feladatokat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned két szabadon választható vizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szakértelemre van szüksége a Fortinet SecOp eszközeinek telepítéséhez, kezeléséhez és monitorozásához.
Vágj bele a képzésbe

4. szint - Fortinet Certified Solution Specialist (FCSS)

Az FCSS Zero Trust Access (ZTA) tanúsítvány igazolja az képes vagy Fortinet ZTA megoldások tervezésére, adminisztrálására, monitorozására és hibaelhárítására. Ez a tanterv az átfogó Fortinet megoldásokat használó ZTA infrastruktúrákat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van átfogó Fortinet ZTA megoldások tervezéséhez, kezeléséhez, támogatásához és elemzéséhez szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

Az FCSS Network Security tanúsítvány igazolja, hogy képes vagy Fortinet hálózatbiztonsági megoldások tervezésére, adminisztrálására, monitorozására és hibaelhárítására. Ez a tananyag az átfogóbb Fortinet megoldásokat használó hálózatbiztonsági infrastruktúrákat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát és egy szabadon választható vizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van átfogóbb Fortinet hálózatbiztonsági megoldások tervezéséhez, kezeléséhez, támogatásához és monitorozásához szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

Az FCSS Public Cloud Security tanúsítvány igazolja, hogy képes vagy a Fortinet nyilvános felhőmegoldások tervezésére, adminisztrálására, monitorozására és hibaelhárítására. Ez a tanterv az átfogóbb Fortinet megoldásokat használó nyilvános felhő-infrastruktúrákat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van az átfogóbb Fortinet nyilvános felhőbiztonsági megoldások tervezéséhez, kezeléséhez, támogatásához és monitorozásához szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

Az FCSS Security Operations tanúsítvány igazolja, hogy képes vagy a Fortinet SecOp megoldásainak tervezésére, adminisztrálására, monitorozására és hibaelhárítására. Ez a tanterv az átfogóbb Fortinet megoldásokat használó SecOp infrastruktúrákat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van az átfogóbb Fortinet SecOp megoldások tervezéséhez, kezeléséhez, támogatásához és monitorozásához szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

Az FCSS OT Security tanúsítvány igazolja jártasságod a Fortinet OT (Operational Technology) biztonsági megoldások tervezésében, adminisztrálásában, monitorozásában és hibaelhárításában. Ez a tanterv az átfogóbb Fortinet megoldásokat használó OT biztonsági infrastruktúrákat fedi le.

A tanúsítvány megszerzéséhez sikeresen le kell tenned egy alapvizsgát.

Ideális: Ezt a tanúsítványt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van az átfogóbb Fortinet OT biztonsági megoldások tervezéséhez, kezeléséhez, támogatásához és monitorozásához szükséges szakértelemre.
Vágj bele a képzésbe

5. szint - Fortinet Certified Expert (FCX)

A Fortinet Certified Expert (FCX) kiberbiztonsági tanúsítvány igazolja átfogó és szakértői tudásod a hálózatbiztonsági megoldások tervezésével, konfigurációjával és a komplex hálózatokban fellépő hibák elhárításával kapcsolatban. Az írásbeli és a gyakorlati vizsgák megkísérléséhez a pályázóknak megfelelő iparági tapasztalattal is kell rendelkezniük.

A tanúsítvány megszerzéséhez írásbeli és a gyakorlati vizsgát is le kell tenned.

Ideális: Ezt a tanfolyamot a Fortinet megoldásokat használó hálózat- és kiberbiztonsági szakértőknek ajánljuk. A formális képzésen túl sokféle, komplex hálózattal kapcsolatos tapasztalattal kell rendelkezned, és képesnek kell lenned bonyolult kiberbiztonsági problémák megoldására.
Vágj bele a képzésbe